Geschiedenis

Bull’s Eye Society heeft reeds een lange geschiedenis achter de rug, hieronder enkele kenmerkende feiten sedert het prille begin van deze club.

 • 2007

  15 juni 2007 Christoph Vermeirssen en Ken Van Weyenberg starten met een beleggingsclub in Dendermonde.


  De club wordt ‘Bull’s Eye Society’ gedoopt en telt op dat ogenblik 6 leden. De club hanteert een langetermijnvisie. Ze is voor iedereen toegankelijk die dezelfde beleggingsfilosofie heeft.

  “Binnen Bull’s Eye Society telt vanzelfsprekend de winst als één van de grote doelstellingen, maar ook het sociaal contact is van belang” leggen Vermeirssen en Van Weyenberg uit. Net daarom hanteert de club de principes van laagdrempeligheid, toegankelijkheid en entertainend zijn. Aansluiten bij Bull’s Eye Society kostte toen 19 € per jaar.

 • 2012

  22 apr. 2012 Dendermondse beleggingsclub is de beste van Vlaanderen.


  Dendermonde – De Dendermondse beleggingsclub Bull’s Eye Society werd zaterdag door de Vlaamse Federatie voor Beleggingsclubs en Beleggers beloond met de prijs voor beste rendement in 2011. Bull’s Eye Society werd in 2007 opgericht door Ken Van Weyenberg en Christoph Vermeirssen.

  Om het directe beleggen in aandelen en andere financiële producten te bevorderen, richtte de Vlaamse Federatie voor Beleggingsclubs en Beleggers de VFB Trofee op. De VFB Trofee is een beurswedstrijd waarin de best presterende reële portefeuille wordt bekroond. Dit jaar kaapte Bull’s Eye Society de hoofdprijs weg.

  “Onze beleggingsclub groeide in niet minder dan vijf jaar uit tot bijna 20 actieve leden”, vertellen oprichters Ken Van Weyenberg en Christoph Vermeirssen. “De VFB Trofee is een bekroning op onze actieve beleggingsfilosofie in het jaar waarin we vijf jaar bestaan”.

  Het succes tijdens het afgelopen jaar, waarin de aandelenmarkten zware klappen kregen, is voor een groot deel te danken aan de beslissing om begin augustus het merendeel van onze aandelenposities te verkopen tot een cashpositie van liefst 85 %. “De stress rond de Europese periferielanden begon opnieuw toe te nemen na een nieuw reddingsplan voor het noodlijdende Griekenland. De beurzen hadden volgens ons al geanticipeerd op die redding, waardoor we beslisten om een ‘sell on the news’ strategie te implementeren”, luidt het. “Bovendien veroorzaakten zwakke economisch cijfers in de Verenigde Staten en een downgrade van de kredietrating van de VS een ware paniekverkoopgolf”.

  Ondertussen is Bull’s Eye Society sinds het begin van het jaar gestart met het progressief verhogen van de aandelenblootstelling. “We gaan ervan uit dat 2012 een goed jaar wordt. De volatiliteit die de stress rond de Europese periferie veroorzaakt, geeft ons bovendien de kans om sterke bedrijven aan een soldenprijs op te pikken. Zo bouwden we heel recent een positie op in ArcelorMittal, Nyrstar en JP Morgan Chase, waardoor de cashpositie geslonken is tot 45 %”.

  Bull’s Eye Society viert in juni zijn vijfde verjaardag, een kans voor geïnteresseerden om de club beter te leren kennen. De club is bereikbaar op internet via www.beleggingsclub-dendermonde.be.

 • 2017

  23 augustus 2017 Bezoek van Sven Sterckx, voorzitter van de VFB.

  Sven Sterckx, voorzitter van de VFB (Vlaamse Federatie van Beleggers) bezoekt Bull’s Eye Society.
  De avond werd geopend door Sven Kosack, secretaris van Bull’s Eye Society. In een korte toespraak vertelde hij over de geschiedenis van de club. De investeringsclub bestaat 10 jaar sinds juni 2007, telde toen 6 leden en is inmiddels uitgegroeid tot 30 leden. Een van de eerste aandelen die in 2007 werden gekocht, waren UCB en Fagron.

  Lees meer

 • 2018

  26 augustus 2018 Club in de kijker: Bull’s Eye Society.