WEEKUPDATE WEEK 15/05/2020

MACRO
Terug een week vol slechte cijfers op de beurs. En ten allen overvloed drijft de Trump-administratie de dreigementen ten opzichte van China verder op. Alsof een crisis nog niet voldoende is om in terecht te komen.

Desondanks houden de beurzen (voorlopig nog) verbazingwekkend goed stand. Wel waren er deze week ook verliezen te slikken, maar gezien de krantenkoppen viel dat nog goed mee. Om even op te sommen: Brussels Airlines bijna failliet. Kinepolis, Basic Fit en Compagnie des Alpes (Walibi) sinds 2 maanden zonder één cent inkomsten. Powell voorspelt duistere tijden. Karstadt (Het moederbedrijf van Inno) sluit 80 van haar 170 filialen. Vacaturemarkt bijna opgedroogd… enz., enz. …

Dames en heren, ik heb ondertussen wel al wat crisissen meegemaakt, maar deze lijkt voor mij de hevigste tot nu toe te zijn. Een dusdanige exponentiele groei aan werkloosheid, inkrimping van economische activiteiten en onzekerheid heb ik tot vandaag niet meegemaakt. Wel zijn de beurzen als sinds maart met +/- 25% gedaald, maar er is voor mij nog duidelijk ruimte naar beneden toe.

Want tot nog toe is er over één vraag geen woord gerept: Wie gaat voor deze hele corona-miserie betalen? En daar houd ik wel mijn hart voor vast.

CLUB
Eerder vanavond heb ik onze leden een login bezorgd voor onze nieuwe website, ook deze nieuwsletter ga ik er straks online posten.

Neem zeker eens een kijkje, Gillis heeft er veel moeite in gestoken, en het is een fantastisch resultaat geworden!

Zoals besproken vorige vrijdag hebben wij een calloptie geschreven voor Coca Cola aan 37,50$ voor 21 Augustus. Dit wil zeggen, dat wij op 21 augustus de eigenaar van de calloptie aanbieden om 100 aandelen Coca Cola tegen 37,50$ te kopen. Ligt de koers onder dit bedrag, dan krijgen wij de aandelen (momenteel 43$) aan 37,50$, ligt de koers boven dit bedrag, dan krijgen wij de premie van 71$. Sowieso: Wij doen er een goede zaak aan.

Tot zo ver voor vandaag, nog een prettig weekend iedereen!

Sven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s