WEEKUPDATE 30/05/2020

Hallo,

MACRO

We leven in vreemde tijden. Vorige week was ik tamelijk optimistisch dat de hele Covid-situatie snel achter ons ging liggen met niet al te slechte resultaten voor onze maatschappij.

De cijfers van nieuwe besmettingen daalden overal ter wereld. In vele landen worden de maatregelen versoepeld, ik begon ook positieve neveneffecten aan de corona-miserie te ontdekken:

Er is minder verkeer in de straten, bij gevolg betere lucht en minder ongevallen.
Mensen blijven meer thuis waardoor ze zich bij gevolg minder als gehaaste egoïsten gedragen.
Ik leer mijn buren nu eindelijk eens goed kennen omdat er niet veel anders rest dan in de avond een pintje op afstand met hen te drinken.

Tot hier alles goed dus…

En … dan word ik wakker en zie ik dat in Amerika een rassenoorlog begonnen is, waarbij de president deze sterk laat escaleren. Ik zie dat China de onafhankelijkheid van Hong Kong beëindigt. Ik zie dat bedrijven zoals Lufthansa hun personeel zegt dat zij hun lonen in Juni niet meer kunnen betalen. Ik zie dat de belastinginkomsten in België met 50% verminderd zijn…

Ik hou mijn hart vast.

En dan zie ik, dat de beurzen dag na dag stijgen. Van de week steeg de Eurostoxx50 met 5% (YTD -18,4%) en onze clubportefeuille met 2,7% (YTD -4,5%). Voor de beurs is dit blijkbaar een perfecte week. Versta wie dit wil, ik alvast niet.

CLUB
Volgende week vrijdag komen wij weer (virtueel) samen. Ik ben wel geboeid door Pure Gold Mining, ik wil eens bespreken of wij onze mini-positie niet willen uitbouwen. Wie er nog een aandeel wil bespreken, laat het mij gerust weten en ik zet het op de agenda!

De meeting gaat door via Jitsi. Ik weet het, dit is reeds het derde platform in 3 meetings, maar ik wil testen welke de beste is. Hier een korte (5 min) video die uitlegt hoe je met Jitsi aan de slag moet https://www.youtube.com/watch?v=v_eIgCwM7Kc

In de loop van de week stuur ik jullie nog de presentatie door voor vrijdag.

Tot zo ver voor vandaag, nog een prettig weekend iedereen!

Sven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s