WEEKUPDATE 19/06/2020

MACRO

Deze week gebeurde op macro-economisch vlak weinig. De ECB pompte nog eens stevig geld in de markten, maar indien de banken dit geld voor investeringen in de economie zullen gebruiken staat in de sterren geschreven.

Voor de rest hervat de economie terug vaart, weliswaar nog op mindere toeren. De horeca, maar zeker en vast de evenementensector draaien verder op sterk verminderde capaciteit.

Voor mij als Duitser was vooral het verhaal van WireCard spannend om te volgen. Wirecard is een betaaldienst (zoals Ayden of Paypal) die in de recentste jaren als kool groeide en aandeelhouders schatrijk maakte. Wel, tot nu toe. Donderdag bleek dat boekhouder E&Y het jaarverslag niet wou goedkeuren, omdat er 1,9mrd € op de rekening onvindbaar was. Het aandeel kelderde met 50% (intra-day zelfs -70%) en dreigt nu vierkant uit de DAX te vliegen. Gelukkig hebben mijn vrienden en ik in Duitsland er niet in belegd, en zo leunen wij achterover en genieten van het drama dat zich er ontwikkelt.
Lernhout&Hauspie en Enron bis 😊

De portefeuille van de club steeg met 2,5%, de Eurostoxx50steeg eveneens met 2,5%.

CLUB

Ook hier was het een rustige week. Ik ben gecontacteerd geweest door iemand die een beleggings-tool wou presenteren aan de leden, maar ik heb hem vriendelijk gevraagd om dit eerst zelfs te screenen vooraleer ik hem 1 uur van onze vergadertijd geef. Ik laat het jullie weten als ik nog iets hoor.

Tot zo ver voor vandaag, nog een prettig weekend iedereen!

Sven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s