WEEKUPDATE  14/08/2020

MACRO

Van de week was er een goede samenvatting in de Tijd erover hoezo de beurzen blijven stijgen terwijl de economie meer en meer in de crisis verzeild geraakt. Het komt vooral daardoor dat andere beleggings-opties nog slechter/duurder zijn en dat de centrale banken het systeem met geld vloeden.

Opmerkelijk detail hieraan was dat de S&P 500 vooral door Apple, Microsoft, Netflix en Facebook gesteund wordt, die ondertussen 25% van de waarde ervan uitmaken en blijven stijgen. Zonder deze aandelen zou de S&P 500 nog altijd op verlies staan.

De Eurostoxx50 steeg met 1,3% (YTD -12,4%) en onze club met 3,2% (YTD +0,8%)CLUB

Tijdens de vorige vergadering werd afgesproken om de huidige orders tegen het licht te houden en indien nodig te schrappen, en in plaats ervan een grondige analyse te maken over onze bestaande aandelen en een prijs te bepalen voor bijkomende aankoop-momenten. Christoph heeft er 5 bladzijden analyse erover geschreven, en ook ik ben begonnen om mijn aandelen wat extra toe te lichten. Ik stuur de link door aan onze leden via gewone email, als iemand het niet ontvangt, graag een seintje aan sven.kosack@gmail.com!

Verder ben ik in contact met het VFB, en Kathleen maakt ons een nieuwe factuur op na haar congé. Dit is de reden hoezo ik nog geen facturen aan jullie gestuurt heb. Zolang ik niets betalen moet, moeten jullie ook niets betalen :-)Tot zo ver voor vandaag, nog een prettig weekend iedereen!

Sven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s