WEEKUPDATE 01/08/2020

MACRO

Amail, deze week was het nog eens onweer op de beurzen. Veel bedrijven maakten hun cijfers bekend, en ook de macro-economische instituten kwamen met cijfers naar buiten. En die waren rampzalig: De Europese economie daalde met 12%, de Amerikaanse economie krijgt de zwaarste klap sinds de jaren 40 en bovendien dreigt Fitch nu nog in de rating van VS-obligaties te knippen.

Dit nieuws haalde de beurzen stevig onderuit.  De portefeuille van de club daalde met 1,8%, de Eurostoxx50 daalde eveneens met 4,5%.

Verborgen onder dit grote nieuws verborgen waren er ook enkele kleine nieuwtjes die interessant waren. Zo steeg het aandeel van online-aankopen in de VS van 9% in 2014 naar 19% nu. Amazon profiteert hier stevig van. Opmerkelijk is dat de postbedrijven er tot nu toe nog niet in slagen om er in dezelfde mate van deze trendverschuiving te profiteren. Hoe dit komt, weet ik niet, maar dit valt misschien eens van dichter bij te bekijken?

CLUB

Bedankt aan iedereen om zijn keuze voor het VFB lidmaatschap in te vullen! Ik ga het lidmaatschap aan het VFB betalen, en stuur jullie vanavond (?) de factuur.

Volgende week is er terug een vergadering vrijdag om 20u. Link hieronder. Ik ga deze week nog een presentatie rondsturen. Wie iets op de agenda wil zetten, graag een seintje aan svenkosack@gmx.de
Tot zo ver voor vandaag, nog een prettig weekend iedereen!

Sven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s