WEEKUPDATE 25/09/2020

MACRO

Een week om te vergeten. Covid zit terug in stijgende lijn, de eerste steden reageren stevig op het groeiende aantal besmettingen. In Parijs en 8 andere grote Franse steden moeten Fitnessclubs sluiten, en ik vraag mij af hoe lang België de versoepelingen kan aanhouden nu dat de cijfers zo in de lift zitten. Een eerste ziekenhuis zit alvast terug aan de rand van zijn capaciteit, schrijft de Tijd.

Dit heeft uiteraard ook zijn invloed op de beurzen, deze daalden stevig.

Ook het nieuws dat de verkiezingen in de VS op een fiasco uitdraaien waarbij de president zegt dat hij niet akkoord gaat om de macht vredevol over te dragen indien hij de verkiezingen zou verliezen is een oplawaai voor de beurzen geweest.

De Eurostoxx50 verloor 3,2% (YTD -16,0%) en onze club  2,6% (YTD +1,0%)

CLUB

Deze week heb ik geprobeerd om met Binck bank de dubbele dividendbelasting voor onze Franse dividenden te regelen. Maar het ziet er problematisch uit, om van deze belastingvermindering te profiteren moet elke eigenaar van een rekening het bewijs geven dat hij in België woont. Gekoppeld aan onze clubrekening hebben wij vandaag 37 eigenaars en dit bewijs moet om de drie jaar vernieuwd worden. Dit lijkt me aardig veel werk voor een voordeel van slechts 5€ per jaar – met dit voordeel kunnen wij zelfs niet de postzegels van onze 37 leden recupereren. Volgende week gaan we in de vergadering bespreken indien wij het toch proberen of niet.

Voor de rest wil ik jullie nog aan de vergadering van volgende week herinneren. De vergadering gaat, zoals normaal in deze tijd, door via Jitsi (link en uitleg hieronder in de donkere box), ik denk dat het onderwerp vooral het opvolgen van de aandelen zal zijn. Christoph ziet ook tekenen van een mogelijke recessie in de VS en wij kunnen eveneens nog eens grondig over de clubstrategie en onze persoonlijke beleggingsstrategieën praten.

Ook degene die een interessant aandeel opvolgt of een aandeel van onze portefeuille van dichterbij opvolgt mag vanzelfspreken uitgebreid aan het woord komen.

Tot zo ver voor vandaag, nog een prettig weekend iedereen!

Sven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s