WEEKUPDATE 18/09/2020

MACRO

Terug een week met winst voor onze club. En die kwam vooral dank de beslisssing van de FED, om haar rente zeker tot 2023 op 0% te laten. Geld op spaarboeken of in obligaties te parkeren is dus oninteressant(er) in vergelijking tot de beurs, en daardoor blijven aandelen verder stijgen.

Europa probeert nu munt te slaan uit de overeenkomst van de Europese Raad dat de Europese Unie schulden mag blijven maken en obligaties mag blijven uitgeven en Ursula von der Leyen werkt aan een “green deal”, waarin zij “groene obligaties” uitgeeft en deze schulden investeert in “groene projecten” die Europa klimaatneutraal zouden maken. Hierbij zie ik veel projecten komen in de volgende jaren, maar deze dienen door iemand betaald te worden – wij mogen dus ook bijkomende belastingen en/of schulden verwachten.

De Eurostoxx50 verloor 0,7% (YTD -12,9%) en onze club won 0,6% (YTD +3,6%)

CLUB

Niet van belang voor de club, maar ik heb deze week mijn eerste aandelhoudersvergadering digitaal bijgewoond. Weliswaar maar die van Wase Wind (coöperatieve energieleverancier), maar toch best leuk als ervaring. Misschien komen er nog bijkomende opportuniteiten!?!

Tot zo ver voor vandaag, nog een prettig weekend iedereen!

Sven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s