WEEKUPDATE 27/11/2020

WEEKUPDATE  27/11/2020

MACROVolgende week is er terug vergadering, en deze week mochten wij nog eens met mooie cijfers in de kerstperiode starten. Er is terug hoop op een economische heropleving door de stimulus en het vaccijn maar wat wij zien is vooral een versnelling van bepaalde trends.

Hebben jullie misschien al eens foto’s uit de oude doos gezien van onze steden in het interbellum? Aan elke hoek een café, en in elke wijk een bioscoop. En ertussen bankkantoren, kruidenierswinkels en klerenwinkels.

Tot de eeuwwisseling zagen wij dan een concentratie van deze organisaties. Cafés werden restaurants of men nodigde zijn vrienden thuis uit, bioscoops werden door tv en liveoptredens vervangen, banken fusioneerden en uit kleine winkels werden grote baanwinkels en supermarkten.

Sindsdien zien wij een verschuiving naar het internet. Men eet thuis en heeft minder (maar diepere) vriendschappen, men kijkt thuis tv, doet betalingen via een app en doet zijn boodschappen via onlineshopping en thuisbezorging.

De corona-crisis en de vrees van mensen om nauwe contact met vremden te zoeken gaan deze trend versnellen. Minder mensen gaan op restaurant eten, minder mensen naar hun kantoor pendelen, minder mensen gaan op café gaan of in verenigingen afspreken. Dat is slecht nieuws voor bedrijven zoals retail estates – maar goed nieuws voor Bpost, Amazon en Microsoft.

De Eurostoxx50 won 1,6% (YTD -6,2%) en onze club 1,1% (YTD +9,3%)

CLUBBedankt aan iedereen die vorige week Karel geholpen heeft met zijn India-ETF. Het maakt mij blij om te zien dat de leden van de club elkaar helpen bij het maken van doordachte financiële beslissingen – ik zie dat regelmatig op de Facebook-pagina van de club.

Volgende week is er vergadering van de club. Ik heb nog geen vaste agenda opgemaakt, maar ik zie dat er al veel voorstellen voor bijkomende aankopen circuleren:
AnthemBroadcomPharmaaandelenAlibaba / TecentChina Mobile etcTotal/AB Inbev

Zoals gebruikelijk maak ik een afrekening en een presentatie aan midden volgende week, als iemand een idee heeft hoe wij de vergadering (inter-)actiever kunnen maken, geef eens gerust een seintje! Zoals wij nu weten gaat de lockdown nog even duren…

Tot zo ver voor vandaag, nog een prettig weekend iedereen!

Sven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s