WEEKUPDATE 13/11/2020

WEEKUPDATE  13/11/2020

MACRO

Ik moet maar één woord schrijven: Vaccin.

Doot het nieuws dat er een doeltreffend vaccin tegen het virus op komst is, zijn de beurzen enorm doorgestegen. Aandelen van restaurants, entertainment en kantoorgebouwen zaten in de lift, terwijl zoom, Netflix en Zalando wat inleveren moesten.

Ook de uitkomst van de verkiezingen in de VS valt blijkbaar in de smaak. Trump haalde wel een enorm vriendelijke politiek voor mega-bedrijven aan, maar zijn irrationeeel beleid was na 4 jaar zo moeilijk te slikken dat ondanks de belastingverhogingen die Biden voor bedrijven aankondigde de beurzen toch sterk doorstegen.

De Eurostoxx50 won 8,4% (YTD -8,6%) en onze club 5,7% (YTD +8,2%)

CLUB

Zoals vorige vergadering aangekondigd duurt onze peiling nog tot deze zondag. Voorstel is om Aumann te kopen aan 9 EUR, ook al is het aandeel ondertussen onderweg naar 10,50 EUR. Er komt altijd een deuk. Graag uw stem via deze link tot zondag 22u: LINK

Vandaag kwam Aumann trouwens met cijfers naar buiten. Weinig verassend waren die slecht. Door Covid en de crisis in de auto-sectoor daalde de omzet met 35% in 2020. Desondanks is het bedrijf weer winstgevend en heeft zijn cashpositie verbeterd. Zij hebben de crisis goed gebruikt om zich op de post-covid tijdperk voor te bereiden en om van de komende boom aan investeringen en elektrische voertuigen te profiteren. Het zit dus goed met dat bedrijf.

Tot zo ver voor vandaag, nog een prettig weekend iedereen!

Sven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s