WEEKUPDATE 31/10/2020

WEEKUPDATE  31/10/2020

MACRO

Griezelige groeten uit  Dendermonde! Mijn living is van mijn dochters in een spookkasteel gedecoreerd worden, en ik zit hier in het half-donker en kijk naar beursnieuws die mij koude rillingen geven 🙂

Van de week kelderden de beurzen met 5%, en wij mogen met onze verlies van 3,8% gelukkig zijn. Reden hiervoor is uiteraard de golf aan lockdowns in Europa. Daar hielp ook niet dat de VS ermee kon uitpakken dat de economie in het 3e kwartaal met 33,1% gegroeid was na een krimp van 31,4% in het 2e kwartaal (herinner u: Als iets met 50% krimpt moet het met 100% groeien voordat het terup op peil staat)

Ook van belang was een toespraak van Kristalina Georgieva, de managing director van het IMF, waarin zij een “nieuwe Bretton Woods” moment eiste. In haar toespraak had zij het over de schuldenproblematiek die door de Covid-Situatie ontstaan is, en dat zij voor een nieuwe aanpak pleit. Joost mag weten hoe die uitziet, maar ik mik op een financiele reset op termijn – een economie op giraalgeld kan echter niet eeuwig verder schulden maken en groeienn, ooit stort het systeem in en wij beginnen opnieuw.

De Eurostoxx50 verloor 5,8% (YTD -20,9%) en onze club 3,8% (YTD -1,2%)

CLUB

Deze week hebben wij een nieuw lid erbij, Thijs. Welkom bij de club, Thijs, en op een verrijkende lidmaatschap!

Volgende week vrijdag is er weer vergadering. Wij hebben orders open staan voor 4 aandelen, en een ervan is deze week ingevuld. Wij hebben AbbVie bijgekocht. Volgende week gaan wij kijken of wij met bijkomende correcties bijkomende koopjes doen kunnen.

Tot zo ver voor vandaag, nog een prettig weekend iedereen!

Sven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s