WEEKUPDATE 28/08/2020

MACRO

Deze week maakte de FED bekend dat zij hun inflatiedoelstellingen zullen bijstellen, tot nu toe had de FED steeds naar een inflatie “rond de 2%” gestreefd, nu gaat de FED voor een inflatie “boven de 2%”. Tegelijkertijd gaat de FED het 0%-beleid zeker tot 2022 blijven hanteren.

De beurzen waren hiervan niet onder de indruk, voor de spaarders is dit geen goed nieuws. De inflatie knabbelt aan hun centen terwijl de spaarboekjes niets blijven opbrengen.

Ondertussen blijven bedrijven maar mensen onslaan. MGM, de grote casino-uitbater heeft 18.000 mensen op straat gezet, en ook Sodexho knipt stevig in zijn personeel. Dit weegt allemaal op de sociale kassa en kan maar op twee manieren opgevangen worden: Door hogere belastingen, of door meer schulden. Voorlopig trekken alle regeringen de tweede optie… we gaan zien hoe lang dit blijft duren

De Eurostoxx50 wint 1,7% (YTD -11,7%) en onze club 1,7% (YTD +2,1%).

CLUB

Volgende week vrijdag komen wij weer samen voor een virtueel pratje op Jitsi. Zoals reeds eerder gezegd gaan wij het zeker over Galapagos hebben en over de lijst met koopvoorstellen van Christoph. Ik heb ondertussen nog een update over Henkel klaar en een briefing over de jaarcijfers van Prospect.

Wie zelf een aandeel opvolgt, mag er altijd graag een update over geven. Wie er nog een aandeel  wil ‘adopteren’ om op te volgen, stuurt mij maar een mailtje (‘reply’), dan geef ik wat tips & tricks. Hier een lijst van de huidige opvolgers:

Bedrijfsnaam Opvolging Backup
AB InBev
AbbVie Christoph
ChampionX Ignace
Berkshire Hathaway B Gillis Christoph
Coca Cola Louis Christoph
Cummins Christoph
Dover Corp Marc Verdoodt Christoph
Facebook Christoffel & Liesbeth Kris
Fresenius Sven
GBL Marc A.
Henkel
JPM Chase
Kirkland Lake Gold Kevin
Kone Kris
Parker-Hannifin Corporation Christoph
Prospect Capital Sven
Pure Gold Mining Christoph
Smucker An
Total
Walt Disney

Tot zo ver voor vandaag, nog een prettig weekend iedereen!

Sven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s